Body SDS behandling til børn/unge

En Bodysds behandling til børn/unge kan hjælpe dem med at hvile i deres egen krop og blive bedre “ rustet” til hverdagens modstand og udfordringer. De lærer at trække vejret dybt ned i maven og give slip på det der tynger dem (et redskab de skal bruge resten af livet).

En børn/unge behandling giver dermed optimale forudsætninger for at trives godt.

Det handler meget om at øge rummeligheden for barnet/den unge, så de kan føle, at de tunge “skyer” skabt af vores  moderne samfund, bliver “ udvandet”, og der i stedet bliver plads til følelsen af lethed og det at være BARN!

Præstationer og ydre pres

I min tid som folkeskolelærer erfarede jeg, at især teenagere ( 7.-9. Klasse) kunne blive enormt pressede. I flere tilfælde viste  det sig som angst- og stresssymptomer. Årsagerne kunne findes i konkurrencekulturen, sociale medier, ALT for høje krav og forventninger og en ihærdig søgen efter hvem er jeg? Og hvad skal jeg med mit liv?…. Alle faktorer som desværre præger hverdagen for mange børn/unge i dag.

Min vurdering er, at børn/unge i dag har endnu mere brug for gode voksne til at guide, støtte og bakke op end tidligere, hvor alting var mindre kompliceret og fortravlet. Uheldigvis har det billede også ændret sig. Mange børn/unge er rigtig meget alene og/eller flytter måske fra et sted til et andet og føler sig rodløse og ensomme.

Som folkeskolelærer og ligeledes klasselærer brugte jeg enormt meget energi på at imødekomme elevernes problemer, men havde ofte ikke tiden og ej heller de nødvendige “værktøjer”.

I dag som uddannet Bodysds kropsterapeut har jeg muligheden for at møde børn/unge lige hvor de er og med de rette “værktøjer “ i kassen til at hjælpe dem .

Børn/unges indre rum

Børn er faktisk i mange tilfælde lettere at behandle end voksne. Det er de fordi, børn er ligetil. De siger av, når det gør ondt, de gaber, når de er trætte, og de græder, når de er kede af det. FOR DET MESTE. Og det skal vi lære dem at blive ved med. At udtrykke vores behov er desværre noget vi voksne i det moderne samfund bliver dårligere og dårligere til. Vi bider sammen og hober op. Det mindsker vores ´indre rum´ – det frirum, der gerne skulle være i os, for at have overskud og være glad. Hvis man lærer børn at lytte til sin krops signaler, og om hvordan kroppen hænger sammen, kan de lettere undgå at overbelaste den – så de kan klare mere i hverdagen.

BØRNS INDRE RUM

Body SDS´ grundlægger Ole Kåre Føli skriver i sin bog ”Børns indre rum” om børns livsstil i det moderne samfund, og inspirerer dig til at hjælpe dit barn med at mærke sine følelser og ikke overbelaste sin krop. Bogen opfordrer bl.a. forældre til at lære børn at mærke deres følelser og reagere på dem, så de ikke sætter sig fysisk og stresser kroppen.