Om Body SDS

Body SDS blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung (f. 1913), som havde en unik tilgang til kroppen. Erlands søn, Ole Kåre Føli (1944), og hans barnebarn, Bengt Valentino Andersen (f. 1965), har siden videreudviklet systemet til det, der i dag kaldes Body SDS.

Systemet er et unikt holistisk behandlingssystem, der arbejder med hele mennesket (Krop, hoved &hjerte). Alle dele af kroppen hænger sammen og derfor arbejder jeg altid med hele kroppen – en helt konkret knæskade kan eksempelvis sagtens hænge sammen med en irritabel mave, for meget pres i hverdagen eller noget helt tredje.

I praksis går jeg på opdagelse i kroppen og afkoder den historie, som symptomerne forsøger at fortælle. Formålet er at behandle “rodårsagen” (den primære årsag) og ikke kun symptomet.

Body Self Development System, som navnet fortæller så fint, sætter gang i kroppens egne selvhelbredende udviklingspotentialer. 

Det afhjælper skavanker og sygdomme med udgangspunkt i forskellige behandlings- og samtaleteknikker, der også inkluderer massage af musklerne, åndedrætsteknikker, Body-SDS aku- og zonetryk samt frigørelse af led. 

Hvad gør behandlingen ?

  • Løsner muskler og frigører led og retter op på skævheder.
  • Øger lymfe- og blodgennemstrømning i kroppen, dette øger næringen i cellerne og forbedrer udskillelsen af affaldsstoffer. Hvilket giver kroppen mulighed for at fungere mere optimalt.
  • Stimulerer organer både direkte og gennem zonepunkter og såkaldte energibaner/meridianbaner i kroppen.
  • Afspænder og stimulerer åndedrættet som giver kroppen liv. Det er med til at skabe kontakt ned i kroppen, så man pludselig mærker sig selv, sin krop og måske også de bagvedliggende følelser.  Det er også med til at hjælpe kroppen til at give slip på uhensigtsmæssigheder både af fysisk og psykisk karakter. Åndedrættet kan være med til at skabe en tilstand af indre ro, hvor kroppen lettere kan restituere og har bedre betingelser for at komme sig i forbindelse med stress, sygdom og skader.
  • Bearbejder psykiske spændinger og mentalt overarbejde . Tilstanden af indre ro løsner stress og skaber plads.

Behandlingen rent praktisk

Behandlingen indledes med en kort samtale, hvorefter du kommer på briksen iført undertøj med et tæppe over dig. Du ligger først på ryggen og så på maven. Undervejs i behandlingen vil du blive guidet til at trække vejret på en hensigtsmæssig måde, og efter behov vil der indgå samtaleterapi. Efter behandlingen kan der evt. gives en øvelse med hjem.

En af fordelene ved Body SDS er, at det fungerer som en generel fysisk og psykisk udrensing, som ofte også påvirker områder, du slet ikke var opmærksom på.

Efter en behandling

Efter en behandling vil du ikke bare føle dig lettere, du vil også få en større forståelse for kroppens sammenhæng, som gør det lettere for dig at navigere i livets mange opgaver og udfordringer.

Der kan ofte opleves en vis ømhed i kroppen, som i de fleste tilfælde forsvinder relativt hurtigt igen. Det skal dog nævnes, at hvis du i en længere periode har undertrykt smerter af fysisk eller psykisk karakter, kan du også opleve, at du lige efter en behandling får mere ondt. Dette skyldes, at du tidligere ikke har haft kontakt til denne del af din krop, og den nu er blevet “vækket”/bevidstgjort. 

Jeg anbefaler, at du resten af dagen tager det stille og roligt og drikker ekstra meget vand. Dette letter udskillelsen af kroppens affaldsstoffer. Kroppen arbejder selv videre efter en behandling i ca. 48 timer.

Og til sidst skal du naturligvis bare nyde den øgede kropsbevidsthed og byde de signaler, som din krop udsender, kærligt velkomne for at skabe balance. Det vil medvirke til at optimere din krops selvhelbredende evne.

For mere info om Body SDS se: Body SDS